Hereford College of Arts’ striking new front-end has been shortlisted for ‘Public Building Project of the Year’ at the 2012 Building Awards.

The Hub's open spaces designed by b:d landscape architects
The Hub's open spaces designed by b:d landscape architects

The Hub, which features catering, exhibition and office spaces, was designed by Hewitt Studios. The external social and exhibition spaces were designed by b:d landscape architects.

b:d director Rob Beswick said: “We are delighted that our first completed project has been shortlisted for this prestigious award. This landmark scheme was a real collaboration between the design team to create a series of stunning interlinked exhibition and social spaces for the College and its students.”

Gloucestershire-based b:d, involved with projects at the College of Arts since 2008, established a strong, cohesive narrative, using monolithic oak benches, cedar fencing and a continuous seam of in-situ concrete with silicon carbide ‘sparkle’ surface.

Features include a café animated by a linear water bench and bordered by a grove of semi-mature multi-stem trees. Timber-slatted benches line the evening terrace, which is lit from beneath, complimenting the vertical cedar fin fences.

The Building Awards will be held at Grosvenor House Hotel in London on Wednesday 18th April.

For more information about the project, visit the LI’s case study library here

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here