The brief set the challenge of delivering a mixed-use commercial complex in a densely populated area of Beijing. The project called for a backyard oasis in which people could interact with each other and with nature, making it a pinnacle destination for local workers and residents in the booming Wangjing district.

The result, Wangjing SOHO, has become one of the most recognised locations in Beijing. Its park structures include a fountain plaza, a curvilinear bridge, botanic pathways and an amphitheatre. These designs have also vastly improved the environmental quality of the site by providing ecosystem services such as filtering rainwater, absorbing air pollutants and assisting in mitigating the urban heat island effect.

Wangjing SOHO demonstrates an exemplary high-quality finished public space that compliments its associated office buildings. The design harmoniously reflects the unique architectural style of the associated buildings designed by Zaha Hadid Architects. The space is inviting and has stimulated public use and interaction. The international character of the project demonstrated a clear and admirable collaboration between the architects, the landscape design practice and the contractors in China.

Approximate Map Location


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here