Royal Stoke Hospital arrivals
Evening view of the arrival piazza and new hospital gardens wave wall. Photo: Kristen McCluskie Photography

Colour, the landscape practice, developed Dr Roger Ulrich’s globally replicated evidence that patients with green views recover faster than those without, require less strong drugs, less frequently and that perceptions of treatment improve. Stress could also be reduced through interaction with nature, and staff retention improved.

The practice created departmental-specific models and also applied them to car parking, arrival and circulation areas to set the hospital experience and combined them with smooth functionality to minimise stress.

It liaised closely with clinicians and set out; inside-outside experiences that brought nature deep indoors; strategic green movement routes including covered walkways; gardens for break out, contemplation and recreation for patients, staff, friends and families; green views for people spending long periods of time in wards, dialysis and oncology.

Approximate Map Location


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here