woodland garden Maggie's Lanarkshire
Woodland garden. Photo: rankinfraser

This is the latest in a series of Maggie’s cancer caring centres, designed to provide support for patients in a domestic and informal manner. The garden represents a significant evolution in the design of Maggie’s gardens, being based on research findings about the therapeutic effects of domestic-scale gardens.

The building and enclosed gardens are conceived as a single linked composition sitting within the perimeter lime-tree policy woodland of Airdrie House. The landscape design retains existing policy trees, adding new ones and creating a dialogue between an entrance courtyard to the west, a shady woodland garden to the east, the building, enclosed courtyards and the trees. The northern edge of the garden has shady spaces for counselling and confidential moments.

This exceptional therapeutic environment has especial significance in Lanarkshire, which has one of the highest cancer rates in Scotland.

Approximate Map Location


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here